Sommar stressigt men underbart!

Sommar stressigt men underbart!

20150621_061843

Sommar den mest stressiga tiden för bonden, då allt skall göras samtidigt och ingenting får gå fel. Mitt i allt skall man försöka njuta av den korta sommaren och träffa de som kommer långväga ifrån för att spendera lite tid i sina hemtrakter innan hösten och alla måsten drar dem tillbaka till storstan.

Vedhögen sträcker sig fortfarande upp till taknocken och hånler varje gång jag går förbi. Fåren tog sig en sväng utanför stängslet i gårkväll och mumsade till min förskräckelse i sig grannens trädgårdsland med rabarber, lök och allt.

Skamset knackar jag på dörren bara för att finna den låst och bilen var borta, jaja jag får försöka igen i eftermiddag. Slåttern går däremot bättre, vi är snart klar med 1a skörden, något sent men det var ju så kallt i början av sommaren där av tog gräset inte fart att växa för ens nu.

Det ska bli skönt när allt är klart och det går att ta tag i resten som har fått vänta på sin tur.

Stängslet på sommarbetet skall göras klart så snart vi får några dagar över, även det skall bli skönt nästa år när det bara är att röja gräset under tråden innan vi släpper ut fåren på betet.

Tillfredsställande nog så syns de små framsteg som görs varje dag, småsaker men det är de som ger mig ny energi varje morgon. Snart snart blir det ordning tänker jag och ser mig över axeln efter nästa projekt som bör göras, det finns alltid någon att ta tag i frågan är bara när inte hur.

Arbetslös blir man aldrig på en bondgård.

Har ni vägarna förbi titta in på en kopp kaffe!

Trevlig Sommar!

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.