Vallhundar i höstvärmen

Vallhundar i höstvärmen

Sovmorgon ända till klockan slog nio, vardagslyx jag uppskattar för lite. Hundarna är redan rastade och frukosten framdukad på bordet.I dag är det dags för avslutning på vallhundskursen, det har lovats smörgårdstårta så jag följer snällt med. Kursen avslutas hemma hos Ingamaj som bor på en trevlig gård i mysiga Värmland. Det är varmt och soligt trots att det är första oktober idag. Det sysslas med vallträning till en början för att finslipa det man lärt sig under sommaren. Tidigare i sommar besökte jag samma kurs och de gick med koppel och hade hundar överallt men i dag ser det annorlunda ut. Hundarna flyttar fåren precis dit de ska och det hörs inte lika mycket råd ifrån instruktörerna idag. En av dom sitter och klappar den lilla vita hunden med de stora öronen. Kanske ingen fårhund men den är trevlig att klappa på. Martinas tur att gå, det börjar bra. Man kan se att det har hänt mycket med henne under sommaren. Från alla VA HÅLLER DU PÅ MED!! har det nog fastnat en del. Nu mer gör hon ju det hon ska, ah ja menar ju hennes hund Swischa såklart 😉

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.