Kväll på st Eriksbron

Kväll på st Eriksbron

Kvällen står i lila medan Stockholm gör sig redo för natten. Men ungefär 2 miljoner saker innanför mina blå ögon har jag inte en tanke på att sova. Har fram till idag somnat somnat som en kattunge, men denna kväll är annorlunda. Otroligt vacker tillexempel, låter som en gammal tant när jag står här och beundrar utsikten men ni får ta det. Proppmätt på godis skäms jag lite över att jag inte ätit middag. Lovar mig själv att bättra mig i morgon. Men ikväll räcker det med att stå här och sucka som Ferdinand…och titta på.. bilarna?!
Vart ska dom alla människorna? En del försöker desperat springa ikapp beatch 2011, andra glider runt i dyra blanka bilar. Vissa cyklar med reflexväst, andra med hundar. Själv står jag och lutar mig mot broräcket och tittar ner över kanten. Svart vatten, ser kallt ut. Blanka bilarna mullrar igen, hinner skymta en väldigt välkammad pojke i solbrillor trots att det börjat skymma för ca en timme sen. Värmen från brädåkningen har nu bytts mot en klibbig kylig känsla. Tankarna återvänder till bron där jag står, kanske dags att gå hem. Lutar mig ut över räcket, spottar och vänder hemåt.

20110531-231133.jpg

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.