Lammningen har börjat

Lammningen har börjat

Nu börjar det bräka från små ulliga vita vingliga lamm i fårhuset. I förrgår så kom det här lilla livet, mitt i aprilrusket. Men hon verkar ha klarat sig fint och har en mamma som tar hand om henne. Nu får alla tackor extra tillskott och de allra yngsta lammen får gå men sina mammor de första dagarna i en liten box. Så tackan slipper tävla med de andra om maten. En mjukstart i livet helt enkelt. Nu kommer dom allihopa det brukar vara så, inom ett par veckor har de flesta tackor lammat klart. Har ni vägarna förbi Rogsta så varmt välkommen. Vårkänslor blandat med stora leenden är omöjligt att hålla tillbaka när man håller i en sån här liten.

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.