God Jul & Gott Nytt år

God Jul & Gott Nytt år

DSCN1424.JPG


Det är mer gräs som syns på andra sidan den fuktiga fönsterrutan än snö, men julstämningen smyger sig allt närma ändå här på Nils-Lars.

Nu när 2016 snart är slut passar det bra att summera året som gått. I vårt fall har det varit ett otroligt händelserikt år och det har nog speglat sig här på bloggen i form av sporadiska inlägg. Vi har helt enkelt haft fullt upp alla dagar i veckan, men samtidigt har det varit ett helt fantastiskt år. 

31 Januari välkomnade vi vår yngste son Arthur till världen. Från och med den dagen var vi helt plötsligt småbarnsföräldrar gånger 2, med alla nya utmaningar det innebär hade vi dessutom ett jordbruksföretag att ta hand om.

Våren sprang iväg och innan vi knappt hunnit med vårbruket så var en press och betesputs inköpt för vallskörd och betesvård. Med den uppgradering utav maskinerna har en hel del arbete gått lättare än tidigare men vi känner att önskelistan växer ändå allt efter som tiden går

Sommaren i år hann vi med trotts en del haverier det vi hade planerat. Skörden bärgades och än så länge slipper våra djur gå hungriga. En 10ha beteshage stängslades in dock märkte vi att det finns en del arbete kvar att göra på den innan vi kan känna oss nöjda.

Hösten började jag arbeta heltid igen och Martina fick ta en större arbetsbelastning själv med mjölkning och utfodring av djur etc, plus att ta hand om våra gossar. Det hade inte gått utan mina föräldrar som har ställt upp hela tiden med panik barnvakt då det skall jagas in något får som har rymt eller laga en trasig utgödsling eller va den nu må vara.

Det vore att ljuga och säga att det inte har varit tufft emellanåt för det har det verkligen, med sena nätter och lite sömn däremellan, men vi har växt som familj och människor i takt med att utmaningarna har klarats av…

Vi kommer att gå in i ett nytt år, år 2 som jorbruksföretagare. Ett år där vi nu har mer erfarenhet i bagaget. Inte så mycket mer av det praktiska men desto mer av det administrativa för de kan jag tala om att papper blir det, högvis.

Vi har stora planer för utökning av stallbyggnader och hoppas att komma närmare de drömmarna under 2017. Följ gärna oss och arbetet på gården här.

Jag vill avsluta med att tacka alla vänner och bekanta som på ett eller annat sätt stöttas oss under året.

Vi på Nils-Lars önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Vi ses!

/ Wiktor

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.