Tö pyssel

Tö pyssel

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/fec/30458153/files/2015/01/img_0176.jpg
Allt mer snö rasar ner från taken. Dag nummer 2 på detta året och jag känner redan att ljuset kommer tillbaka.
Martina har tagit denna blöta dag till en liten pysseldag. Det ska komma upp en till hylla ovanför vår tv där vi ska förvara en del av alla filmer som nu är staplade på hög i väntan på trevligare förvaring. Vidare kan vi meddela att vår lille Adam sitter stadigt sedan drygt en vecka tillbaka. För tillfället sitter han och kvittrar på en filt vid mina fötter.

Vi firade in det nya året tillsammans med goda vänner som sig bör med smaskig mat och trevligheter. Tappra satt vi uppe långt efter tolvslaget småbarnsföräldrar som vi är. Egentligen hade vi inga planer alls inför nyårsafton men efter ett snabbt besök i ohappa kom förslaget på nyårsmiddag fram. Vilken trevlig middag det blev med massa god mat, tex en grön smaskig ärtsoppa, den godaste ärtsoppa jag ätit hittills. En ny erfarenhet var rå oxfilé något som var förvånansvärt gott.

På önskelistan står en ny vattenautomat till fåren där de kan få tempererat vatten nu under vintern. I dag så är det en uppvärmd balja. Halvbra då den måste fyllas på med hinkar och då riskerar att inte tillfredsställa alla tackornas behov, man måste se till att fylla på flera gånger om dagen. Lammen växer ikapp sina mödrar och snart är det återigen dags att skicka en gäng till slakt.

Vi har ett år med mist lika många projekt som 2014 hade. En del skall erkännas är kvar i planeringsboken från förra året. Till exempel den där beteshagen som vi har rustat i ett par år nu skall ju stängslas in. Stolparna ligger redan på en pall och väntar. Det finns även 2 pojkar som är ivriga att fortsätta sin vallträning. De kommer bli en behövlig förstärkning på gården då Teja får dra ett allt tyngre lass själv.

Jag ser med spänning fram emot ett nytt år och funderar på hur många av våra drömmar som vi kommer kunna uppfylla detta år.

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.