En lyckad helg.

En lyckad helg.

Förra fredagen styrde vi åter igen bilen söder ut. Nöt-tävling med Teja lördag och söndag stod på schemat. Något vi båda tycker är riktigt kul då nöt är en klurig utmaning. Hunden måste verkligen jobba rätt. Den får inte vara för på för då tröttnar de och springer över hunden. Men samtidigt får den inte ha för lite tryck heller för det läser nötterna av direkt och sticker för det istället. Så det gäller verkligen att ha en hund som kan säga till och jobba ihop de men samtidigt backa av när det går lugnt och fint. Något som Teja är super på.

Men innan vi kunde slappa och ladda batterierna hos faster Kätty så skulle vi fortsätta en bit till i den inte allt för bekväma bilen. Målet var att lämna Webb hos hans förhoppningsvis nya matte (något vi alla hoppades på!) Vi anlände till en liten gård, ca 1 mil utanför Mariestad med stoor tomt och fem får vid den gamla ladugårn. Vilket hem tänkte vi, bara att hålla tummarna att Webb och hennes hund skulle gå bra ihop. Vi hälsade på Inger och tog ut Webb och hennes hund Meg i koppel. De nosade lite på varandra och så gick vi en promenad. Släppte de sedan i skogen och de började leka och busa direkt! Så skönt! Vi gick tillbaka till gårn och in och fikade. Webb kikade runt och kollade läget medans Meg låg lugnt under köksbordet. Vi fikade, fixade papperna och sa hej då till goa Webb och höll alla tummar att helgen skulle gå bra så han skulle få bli kvar där även efter söndagen. Så rullade vi hemåt mot faster och tävling.

Efter en knölig natt på bäddsoffan var jag upp med tuppen, nervös som man blir och fixade med alla hundar (fasters fyra och Teja) Jag skulle inte starta förens efter lunch men sovmorgon var inte att tänka på. Vi kom till tävlingen runt tio, hälsade och pratade med alla gamla bekanta. Var min förra klubb som anordna tävlingen så det var kul att träffa alla.

Timmarna gick och äntligen var det min och Tejas tur. Djuren var lite kluriga. Om hunden inte har full koll på de så stack de direkt mot utgången med svansen i vädret och ingen kunde stoppa de då. En riktigt utmaning. Vi startade NN2 lite svårare klass med svårare moment. Vi började med att ta ut de ur fållan, gick bra. Driva ner de till en grind och igenom, en utanför där så några poäng bort, sen vidare till hämtpinnen. Fråndriva de ner till grindar mitt på gärdet och sedan svänga snett vänster och vidare till nästa grind par. Lämna djuren där och kalla tillbaka hunden. Hämta djuren och driva tillbaka de igenom mitten grindarna och ända fram till mig. Sedan vidare mot delning och dela bort tre st och sen samla ihop de och in i fållan. Slut.

Teja var super duktig!! Kändes kanon bra. Tryckte djuren bra och precis lagom på. Sen blev det några små missar och några poäng bort här och där men det var helt mina fel. Som ex dela bort djuren åt fel håll, 2p bort. Tog upp henne försent i fålla in så en smet förbi och sen in, 2p bort och sådana små fel. Men detta var ju vår fjärde NN2 så jag är mer än nöjd med vår runda. 122p totalt och en fjärde plats slutade det på! Bästa Teja!

På söndagen var hon också super duktig men lite mer ladda än gårdagen. Vi startade NN1 och slutade på en andra plats, 113p fick vi ihop. Super roligt! Så nu ska jag träna mig på att vissla i den där nedrans pippan så kanske vi kan försöka oss på att kvala till NÖT-SM nästa år. Det skulle va en dröm att kvala in där med min fina fina Teja.

Och för att göra en lyckad helg ännu mer lyckad så blev Webb kvar hos trevliga Inger och Meg. Riktigt, riktigt roligt att de alla tre trivs med varandra och så roligt att äntligen ha hittat ett sånt trevligt och bra hem till iallafall en av pojkarna. Ska blir spännande att få följa deras resa.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.