Fortsättning följer hädanefter

Fortsättning följer hädanefter

Det ligger en slöja av gegga över Nils-Lars denna fuktiga januarimorgon. Vardagen har återfått sitt grepp om tillvaron, jag somnar om. Ute i köket stökar Martina på med hundar och frukostfixande.

Det har hunnit bli fredag den 3 januari 2014, trotsigt skapar det underkylda regnet en illusion av att mars redan står och skrapar på porten. Det är egentligen en sån där klassisk klämdag idag men vi snåla går till jobbet. Mitt i denna kladdiga vardag så är det lätt att glömma att vi faktiskt går mot ljusare tider, våren kommer ju om bara ett par månader. En mening jag upprepar för mig själv en gång till för att få den lilla extra energiknuff som behövs för att jag ens ta mig upp ur sängen. Väl uppe på benen känns det redan bättre, det är ju så mycket som kommer hända detta år.

Ute i fårflocken kämpar baggen på bäst han kan med att försöka hinna med alla tackorna. Han släpptes den 1, ska bli spännande att se hur tätt alla lamm kommer. I bästa fall har de ett fint och nybyggt fårhus att flytta in i till nästa vinter. Vardagsrummet börjar även det se beboligt ut, det mesta är gjort till och med soffan är inburen och provsutten, varmt välkommen och provsitt ni med. Nu hänger vi tavlor och funderar på belysning bäst vi orkar. Även hundgården börjar ta form ordentligt, grindarna sitter där de ska och markarbetet under ”kojan” är snart klart. Planen är att voffsingarna ska få det varmt och gott där inne, isolerat och med värmeslingor i golvet. Mysigt ska det vara! God fortsättning på det nya året önskar vi på Nils-Lars

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.