Bävern!

Bävern!

 

Här är huvudpersonen i sommarens samtalsämne på Nils-Lars. Jag var på väg till fåren på sommarbetet för att titta till dom och se så att det fanns vatten i hoarna. Tanken slog mig att jag skulle även ta den lilla omväg det blev att titt hur mycket som bävern hade dämt upp. Jag tänkte inte riktigt på det för ens jag började komma nära det stället där jag visste att bävern hade sin damm att jag hade faktiskt vinden rätt emot mig. Nu började det bli lite mer spännande då jag kände att chansen för att jag skulle kunna se den växte med varje smygande steg jag närmade mig platsen.

Ett plask, trodde först att jag skrämt den och att det var kört innan jag såg ett huvud bryta vattenytan en bit längre bort. En stor gren fick den tag i och släpade med den ner i vattnet. Jag fumlar upp mobilen och filmar med skakig hand arbetet som jag egentligen ogillar men just nu denna stund satt mig ned för att beundra.

 

wiktor

En reaktion på ”Bävern!

Smyg i skogen. | RamsinslantbrukPublicerat den  7:26 f m - apr 22, 2014

[…] flitigt djur. Bilden är tagen nu efter ett par veckors arbetande med grävmaskin och motorsåg. Så här såg det ut innan, det ska bli skönt att kunna släppa dit fåren utan stövlar och […]

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.