Fredag den 13 juli 2012

Fredag den 13 juli 2012

Jag låg vaken länge igår kväll, vände och vred på mig medan de virvlade av spänning och förväntan i magen på mig. Trots att jag inte sovit särskilt bra de senaste dagarna, trots att jag under hela dagen ägnat mig åt fysiska aktiviteter kunde jag helt enkelt inte sluta ögonen och falla in i drömmarnas värld.

Efter ett par timmar måste jag ändå ha gjort det för telefonens alarm ringde och det var dags att kliva upp för att knata till jobbet. Hade fortfarande det jag drömt i skallen när jag letade reda på mina jeans.

Den handlade om någon form utav maktkamp, lite paralleller till The Hunger Games var inte svåra att dra. Jag befann mig på ett torg med massa andra människor, lerig och blöt skrikandes till några vakter att de skulle släppa förbi oss. Men de stod bara där, kalla och tomma i blicken med inte en enda tanke på att göra som vi bad dem om. Något hände jag vet inte vad, kanske tappade någon brallorna eller så blev någon oskyldig mördad det minns jag inte men hur som så började vakterna att vackla. Helt plötsligt var de inte så orubbliga längre och alla märkte vi att om alla hjälptes åt så kunde vi komma förbi. Skräck i vakterna spred sig snabbare än vad bensin brinner, så föll muren och jag vaknar till ljudet av syrsor från min mobiltelefon.

Kall men tack och lov torr morgon möter mig utanför dörren. Idag ska jag promenera till jobbet tänker jag och tar en snabb titt på himlen. Den är lite grå men inte så att det ser ut som om det kommer börja regna den närmsta tiden. Jag kör ner mina händer så djupt jag kan och nyper armarna tätt intill kroppen för att behålla så mycket värme jag kan i den runna stickade tröja jag barnsligt trott skulle räcka.

Te väx som man säger i Delsbo (halva vägen) så stannade en mörkblå Skoda superb intill mig och jag känner genast igen mannen vid ratten. Han jobbar på samma kontor som jag men sitter ett par rum bort. – Ska du med? Frågar han när jag redan satt mig i sätet bredvid. – Ja tack gärna svara jag emellan tandskallret.

Så började denna fredag den 13:e och jag kan inte tänka mig en bättre start. Om ett par timmar kommer äntligen min älskade Martina med det sista flyttlasset. Hon kommer denna går för att stanna. Ni kan bara föreställa er alla fjärilar jag har i magen nu.

Trevlig fredag på er kompisar!!

wiktor

En reaktion på ”Fredag den 13 juli 2012

Lilla NorpanPublicerat den  12:31 f m - jul 14, 2012

En rätt bra fredag den 13 kan man ju säga då för din del 🙂 Hoppas den fortsatte lika bra som den började! Trevlig helg!

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.