Pustar ut efter Dagmar

Pustar ut efter Dagmar

Återfick strömmen i morse, en vardagslyx som jag inte tänkt så mycket på för ens den var borta.

Jag och Martina åkte söderut på juldagskvällen efter en trevlig julafton i Hälsingland redan då var vinden så stark att jag fick koncentrera mig på att köra rakt. Överallt på vägen låg det kvistar och på vissa ställen till och med grenar. När vi närmade oss Örebro blåste belysningen fram och tillbaka hela stan såg ut som ett urklipp från en domedagsfilm. Någon mellan 03 – 04 försvann strömmen.

Men hemma på Nils-Lars har det varit besvärligare, inte nog med att stormen tog med sig en stor kraftledning och gjorde större delar av Rogsta strömlöst så lovar de nu snöstorm. Inget vatten ingen ström gör livet på en mjölkgård besvärligt. Det finns dock möjlighet att koppla in ett elaggrigat, en bit in på eftermiddagen kom de så pass långt att det gick att mjölka.

Nu när stormen har lagt sig är det dags för mig att ta tag i plugget igen. Sakta men säkert närmar jag mig slutet.

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.