En morgon från förr…

En morgon från förr…

Rush

Vaknar alldeles för sent, slänger en trött hand på väckarklockan och vänder på mig. Somnar om… Det ringer på mobilen, – Var är du?! hör jag en irriterad arbetsledare säga i andra änden. – Eeh.. jag är på väg, får jag ur mig i ett taffligt försök att låta vaken. Sätter mig upp och tittar mig runt i det avlånga sovrummet. Med de två dörrar in hit är det snudd på omöjligt att inreda det, sängen står längs med väggen och ett skrivbord i ena hörnet. Resten täcks av ett hav av strumpor, t-shirts, kalsonger, byxor och något som ska föreställa mina arbetskläder med det välkända M:et på bröstet. Spenderar en mindre evighet att hitta strumpor som inte riskerar att fräta sönder mina skor. Väljer ett par som ser nästan lika ut och tar mig hoppande på ett ben ut i köket innan jag lyckas få på mig strumpan. Kylskåpet bjuder på en halv falukorv och ett tomt mjölkpaket. Pfffft.. jag äter på jobbet tänker jag och smyger ut i hallen för att inte väcka Hati som garanterat sover fortfarande. Tröstar mig med att han snart ska klippa gräs hela sommaren, och då måste gå upp lika tidigt. Hittar min klocka på det lilla vita bordet i hallen nedtryckt i lampan, ser att klockan redan passerat skit mycket! Lovar mig själv att bättra mig medan jag slänger på mig Donken skorna och sliter med mig  brädani farten. Jag har precis hunnit vara 20år i ca en månad, funderar på hur det skulle vara att försöka bete sig vuxet för en gångs skull. Komma i tid till jobbet, hålla kolla på alla räkningar, tvätta, gå och lägga sig tidigare än kl 04.12, Kommer ner på gården och möts av en kall morgon. Vaknar till ordentligt när jag är bra nära på att smälla in i en vit Volvo. Det går fort nu i nedförsbackarna, så pass att tankarna på att stiga av verkar som ren galenskap. Sicksakar mellan bilarna på sjukhus parkeringen och hör tutande bilar bakom mig innan jag försvinner ner för ännu en backe. Lycklig över att komma ner till till jobbet helskinnad knappar jag in mig på stämpelklockan och ler ursäktande till Sara som inte kan vara arg på mig mer än några minuter. Dags för ännu en dag av hamburgeflippande, kanske skulle ta och hitta på något annat tänker jag emellan pipande brödrostar och fräsande frityrolja.

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.