2017 en minst sagt blöt säsong

2017 en minst sagt blöt säsong

Hejsan.

20170805_163324

6 månader sedan vi fick igång silon. Månader fyllda från morgon till kväll med att förbereda vårbruk till att bärga foder som ska räcka vintern igenom. Nu verkar det inte riktigt bli så. Som ni kanske redan märkt har sommaren inte varit den varmaste, men tro det eller ej så kom det även för lite regn, i alla fall första halvan. Detta ledde till dålig tillväxt på vallarna. Sen kom allt regn på en gång, resten av sommaren kändes det som. Detta resulterade i att även andra skörden fick sig en törn dock var den mycket bättre än första.

Men hur jobbigt det än är att bärga foder så finns det få saker som är så härliga som att pressa den sista balen. Känslan av rikedom och självständighet infinner sig, därefter ett lugn om att du kan det bli vinter igen.

En annorlunda vinter kan det bli om vi kommer i hamn med planerna på att starta förberedelserna till det nya fårhuset.

Idag tog vi hem de sista djuren från sommar betet. Mitt i allt så fick 2 kvigor lust att se sig om i byn. Så bra har det aldrig gått att fånga in dem tidigare, en sväng ut på vallen för att sedan vända tillbaka via en trädgård in i hagen igen. Tror nog de längtade hem.

3 vändor totalt blev det med kvigor, tänk vad mycket tid en större transport kunde spara. Flyttar den högre upp på önskelistan. Näst efter balvagn.

Nu när vi packat klart all korv och de rökta lammlår vi fått hem är det dags att ta tag i nästa projekt.

Mer update om det kommer…

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.