Äntligen vår!

Äntligen vår!

Nu har våren äntligen anlänt på riktigt här på Nils-Lars. I tisdag på den soliga eftermiddagen kom de första efterlängtade lammen 😀 Blev två tackor och ett bagglamm och en super duktig mamma som tog väl om hand om alla de tre små. På bilden nedan ser ni mig och bagglammet som fick en jätte fin brun/grå färg dock synd att det blev just ett bagglamm. Men om vi har turen kanske den blir en blivande avelsbaggen hos någon annan trevlig fårbonde. Annars komma det bli ett väldans fint skinn.

20150408_175729

Annat som händer här på gården, min och svärmors plantering till blivande trädgårdsland växer och gror så det knackar. Har sått både det ena och andra, bland annat gurka och majs(som ni kan se på bilden nedan) pumpa, broccoli, vit och rödkål, en mängder olika sorters tomater och lite annat smått och gott. Om mer blir det senare när det blivit varmare ute så man kan så direkt bla pärer, morötter, rödbetor, rädisor, sallader mm. Mitt mål är att vi någon gång i framtiden ska bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker, rotfrukter och kött under hela året. Ägg och mjölk är vi ju redan självförsörjande på men det skulle vara roligt om man kunde bli så mycket som möjligt. Då vet man exakt var maten kommer ifrån och att den inte innehåller nått annat än det som den ska, speciellt eftersom vi har en ekologisk krav- gård 🙂 Man vet var djuren har växt upp och hur bra dom har haft det under sin upp växt. Och en annan viktigt punkt, man vet att sina älskade barn inte får i sig några farliga ämnen eller kemikalier.

IMG_2617

En massa tomater komma det bli 😀 Gott att kunna ta en egen odlad, solmogen, pinfärsk tomat en solig och varm sommardag 😀 Livet på landet, det är bra det <3

IMG_2615

Håll utkik! Denna vår, sommar och höst kommer det hända mycket roliga saker här på Nils-Lars. Fix och upprustning av gården och förhoppningsvis ett blivande fårstall bygge ska dra igång 😀

Och skulle ni bli sugna på lite gott lammkött kanske till grillningen i vår/sommar så tveka inte, skicka bara iväg en beställning så fixar vi det fort det är möljigt 🙂

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.