Smyg i skogen.

Smyg i skogen.

Bild

I går kväll var vi ute på smygjakt efter den beryktade bävern. Med lätta steg noga placerade mellan kvistar och torra löv smög vi allt närmare platsen där chansen att få syn på den store gnagaren är som störst. 
Skrämde upp 2 rådjur ca 15m framför oss, bäst att göra sig beredd tänkte jag och laddade bössan. 

Ytterligare 50-100m senare får jag syn på en ”kollega” i bäverjakten som redan står på pass. Han upptäcker oss inte först när vi kommer fram. Vi småpratade lite och vi får veta att han var där tidigare samma dag och såg lervatten i bäcken. Vi önskade god jakt och vände hemöver igen. 

Bävern är ett fantastiskt flitigt djur. Bilden är tagen nu efter ett par veckors arbetande med grävmaskin och motorsåg. Så här såg det ut innan, det ska bli skönt att kunna släppa dit fåren utan stövlar och vadarbyxor.

 

 

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.