Ställer den köttiga frågan.

Ställer den köttiga frågan.

Nu på sista tiden på jobbet har det kommit sig att vi pratar om mat, naturligt i samband med lunchen. Det förvånar mig att mina arbetskamrater inte vet vad det är de stoppar i sig för kött. Det är billigt då tar jag det! Brukar en kommentar vara, eller det var inte jag som handlade denna gång.

På frågan varför man ska handla kött från södra Amerika istället för granngården har de dock inget svar på mer än att det är billigt, de har helt enkelt inte tänkt mer på det. Visst är det mycket tjat om att det ska ätas närproducerat men sånt här måste nötas in.

Det finns en trevlig pub i Hudiksvall vid namn ”The Bell” de glänser stolt på sin meny att de har kött från en lokal producent rekommenderar varmt deras hamburgare. Förra veckan var vi på en restaurang intill och då vi även då pratade om maten så var jag tvungen att fråga vart köttet kom ifrån. Kvinnan som hade serverat oss vart osäker och kom sedan med ett svävande svar att det var lite olika. Nu har nog inte de bytt leverantörer än men bara det att jag fråga fick ju henne att fundera.

Ju fler det är som frågar efter svenskt kött desto lyckligare gris har vi på tallriken. Våga ställ frågan den kostar dig bara en mening, ställ den i affären, i korvkiosken och framförallt på restaurangen!

Smaklig måltid!

wiktor

2 reaktioner på ”Ställer den köttiga frågan.

Lilla NorpanPublicerat den  7:59 f m - nov 14, 2012

Jag brukar alltid köpa svenskt kött, med undantag för fläskfilé som det hänt att jag köpt danskt nån gång. O närproducerat känns lite extra faktiskt. Jag har ett matställe i närheten där jag bor som bara kör närproducerat också, tror t.o.m det kan vara egetproducerat. Likaså finns det ett ställe där man kan köpa kött och fisk alldeles i närheten som de producerat själva. Det är alltid godast! Så nog gör det skillnad allt. Plus att man vet att djuren oftast mår bättre då också.

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.