Bilder från Bröllopsresan

Bilder från Bröllopsresan

Här kommer de äntligen bilderna från bröllopsresan. De är rätt stora så jag lägger bara upp några stycken i brist på plats på servern.

Det var en helt fantastisk resa, en passande avslutning på ett fantastiskt bröllop. Martina hade varit på Azorerna en gång förut. Och visst var det precis så som hon hade beskrivit det. Massa blommor överallt och varmt, väldigt varmt. Så här nära september känns det långt bort med 30grader varmt, en massa glass och god mat.

Resan började med det där extra pirret i magen att snart åker vi! Planet lyfte och vi var äntligen på väg…

Flygningen över tog ca fem timmar med Tom & Jerry, het flygplansmat och halva Hunger games (The girl on fire). Väl framme på den gröna ön så var det Svensson buss som gällde till hotellet. Skönt och smärtfritt landade vi på ett hotellrum som såg ut att vara hämtad ur en 80tals action film med Stalone. Bruna golv och som vanligt hårda sängar, men det minst trevliga var faktiskt duschen. Det kändes som om man stod under en högtryckstvätt alternativt en biltvätt med antingen hett eller iskallt vatten. Mörbultad klev vi ändå ur något renare än när vi kom in. Vattnet renar de med klor så ska du till Azorerna så förbered dig på att bära runt på vatten.

Men maten, MATEN vilken mat de serverade oss där, nog för att vi vid ett tillfälle fick laga den själv på en het sten så var den nästan alltid fantastisk, med undantag av den gången då vi var ute på utflykt och fick äta mat som de tillagat i heta källor och därav tagit en svag svavel smak. (inte så gott om du nu inte smakat svavel)

För att uppleva den vackra naturen på nära håll så bokade vi en heldag på hästryggen. Vi tog oss de knappa 3 milen runt en utav öns vulkan kratrar på ca 5 timmar med lunch paus. Vilken dag det blev, varmt, vacker och ordentligt med motion för benen/rumpan. Det ska tilläggas att dagen efter vankade vi en aning men det var de värt!

Nästintill överallt kunde man köpa öl, vilket jag gillade skarpt då den hetta som följde oss under dagarna hjälps bäst med en immande kall. Plus glass då förståss, massvis med glass! Med dryga 20grader i Atlanten så var det inte så svårt att boka en ”simma med delfiner tur”. Blått, väldigt blått vatten och massor med delfiner. Så fort vi åkt ut en bit så kom de intill båten, en del riktigt nära sen var det bara att kasta sig i det VÄLDIGT djupa vattnet. – ”Don’t think obey!” talade guiden om för oss när några av oss i båten tvekade en stund innan i hoppet. Eftersom delfinerna var vilda så simmade de iväg så fort vi var i vattnet, som närmast var jag ca 4-5m, hela tiden hördes deras ”sång” när de pratade med varann.

Vill bara tack min underbara fru som tack och lov svarade ja ♥

 

Resten får bilderna berätta… 😉

Kram på er!

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.