Jhue

Jhue

Det ligger som sockerdricka känslan av kittlade lycka i hela kroppen. Kan det vara solen eller är det något annat? Tänker jag och hostar lite av lastbilen som virvlar upp damm i luften när den kör förbi. Nu idag känns den där våren i luften igen, och inte bara där utan i hela kroppen. Som om tårna vill rymma ur mina skor. Likt kossor som vill ut på sommarbete viftar dom allt vad de kan för att få lite luft. Jag får spring i benen för första gången på veckor det känns skönt att springa allt vad jag kan. Ge järnet i varje steg, maxa, fortare. Stannar flåsande med andan tappad långt bakom mig och fån flinar stort. Tänk om det var så att man sprang vart än man skulle. Vilken kondis man skulle ha. Och snygga ben. Jag har hört att det inte finns mycket som kan tävla med oss människor i långdistanslöpning. Bushmen som jagar sitt byte tills det är helt utmattat coolt eller hur? En fascinerande tanke, den beslutsamheten beundrar jag. Den här bildbloggaren har en beslutsamhet som får mig att dra på mungiporna, att han orkar. Läste ett ordspråk i morse på väg till jobbet. ”Om du inte har tid att göra det rätt, när ska du ha tid att göra om det?”

Har tänkt på det hela förmiddagen. Varför är det så vanligt att saker görs halvdant/halvfärdigt och genom kasst?
Fick höra av en kund en gång; improvisationslösningar är fårägarens bästa vän. -Skit snack! Varför kämpa med halvfärdiga paniklösningar? När det med bara en gnutta mer ansträngning kan få det så otroligt mycket bättre. Själv föredrar jag att ta i lite extra från början bara för att slippa gör om det. Kan bero på att jag är väldigt bekväm av mig. För vem vill egentligen göra samma arbete två ggr? ”Tafsa inte!! Ta ordentligt.”

Med fån flinet fortfarande uppsmällt tvärs över ansiktet (trots att mitt tåg vad ca 1.5 timmar försenat) skriver jag de sista raderna för idag med tankarna någon helt annan stans. Hoppas bara att alla gubbar i hatt, mammor med glasspapper, killen i de rutiga solbrillorna, den trötta tjejen som satt och suckade på sin väska kom dit de skulle idag. Med all den kaos som blir när strömmen försvinner i ett så modernt land som detta är det ju inte omöjligt att man hoppar på fel tåg. Det har jag gjort förr Jhue! 😉

wiktor

Lämna ditt meddelande

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.